9,90 €
Το Pinot Noir του Κιντώνη είνα ένα κόκκινο ξηρό κρασί από την φημισμένη Βουργουνδέζικη ποικιλία, που δίνει κομψά, μοντέρνα κρασιά με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και τονισμένη οξύτητα.
Κιντώνης Pinot Noir Ερυθρός Ξηρός
Ένα κόκκινο ξηρό κρασί από την φημισμένη Βουργουνδέζικη ποικιλία, που δίνει κομψά, μοντέρνα κρασιά με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και τονισμένη οξύτητα. Παράγεται στην περιοχή της Αιγιάλειας (ΠΓΕ Πελοπόννησος), σε αμπελώνες σε υψόμετρο 400 μέτρων με ασβεστολιθικό έδαφος. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση (800 kg/στρ) και η ηλικία των αμπελώνων εγγυώνται ένταση και ποικιλιακή καθαρότητα.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα.
Αποραγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18-20 ºC και εκχύλιση για 13 ημέρες.
Μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ποσοστό κρασιού ωριμάζει για τρείς μήνες σε δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300L.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας και ανθικές νότες βιολέτας. Γεμάτο σώμα και ευγενείς τανίνες στο στόμα με επίγευση μαύρης σοκολάτας.
Συνδυασμοί & Σερβίρισμα
Ταιριάζει με: Πάπια, γαλοπούλα, κοτόπουλο ειδικά με σάλτσες ή γαρνιτούρες με μανιτάρια, μανιτάρια τηγανητά, ψητά ή ριζότο, σολομός ψητός ή καπνιστός ή άλλα λιπαρά ψάρια, απαλά τυριά όπως Brie ή Camembert.
Χορτοφαγικές επιλογές: ψητά λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια, μελιτζάνες) ή σαλάτες με βινεγκρέτ.
Γήινες γεύσεις: πιάτα με παντζάρια, φακές ή τρούφα.
Επιδόρπια: ελαφριά επιδόρπια με κόκκινα φρούτα (φράουλες, κεράσια).
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15–16°C.
Αλκοολικός τίτλος: 14%
Παραγωγός | |
---|---|
Χρώμα | Κόκκινο |
Τύπος | Ξηρό |
Ποικιλία | |
Χώρα | |
Περιοχή | |
Συσκευασία | 750ml |
Αλκοόλ | 14% |
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.